Μανιτάρια γεμιστά 

Μια πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή για πρώτο ή και για κυρίως πιάτο !
 Ποσότητα :10 μανιτάρια

Χρόνος : 45 λεπτά περίπου
Συστατικά :

10 Μανιτάρια μέτρια προς μεγάλα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 

1/4 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

2 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον ή ζαμπόν (προαιρετικό)

1/2 κούπα τρίμματα ψωμιού ή φρυγανιά

1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο

1 μεσαίο κρεμμύδι (πολύ) ψιλοκομμένο

2 κλαριά σέλερι (πολύ) ψιλοκκομένα

1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

2 κουτ.σούπας κομμένο μαιντανό

1 αυγό ελαφρά κτυπημένο

Λίγο αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C.

 Βάλτε σε ενα ταψί αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος . Λαδώστε ή βουτυρώστε το .
Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, και τα ψιλοκόβετε (τα κοτσάνια). 

Βάλτε τα καπάκια των μανιταριών σε ένα δίσκο αναποδογυρίστε και αλείψτε τα με λάδι ελιάς.

Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι, προσθέτετε το κιμά και το μπέικον (αν χρησιμοποιήσετε ). Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 

Προσθέστε το κρεμμύδι το σκόρδο τους ψιλοκομμένους μίσχους μανιταριών και το ψιλοκομμένο σέλερι. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για 2 – 3 λεπτά. 

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μέσαιο μπολ. Αφήνετε να κρυώσει 

Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί, τον μαϊντανό και το αυγό , το πιπέρι το αλάτι, χρησιμοποιώντας ξύλινο κουτάλι, ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν. 

Χωρίστε το μίγμα, κιμά και μανιταριών ομοιόμορφα σε 10 τμήματα. Βάλτε και πιέστε το μίγμα σε κάθε καπάκι.

Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Tips :

Μία παραλλαγή είναι να βάλετε είτε τον κιμά είτε το μπέικον μόνο, η και τίποτα για βετζετέριαν.

Μπορείτε να τα φτιάξετε εκ των προτέρων, μέχρι το τελικό στάδιο. Φυλάξτε τα μανιτάρια στο ψυγείο η στην κατάψυξη. Τα Αφήνετε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ψήσετε. 

Για μια ελαφρώς πιο πικάντικη γεύση εκτός του κιμά προσθέσετε το μπέικον συν την παρμεζάνα 

Thanasis 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s