Easter cookies Τζίντζερ-μπαχαρικών

Μια εναλλακτική και πολύ ιδιαίτερα γευστική πρόταση αντί των κλασικών συνταγών για κουλουράκια για το Πάσχα αλλά και για όποτε σας έρθει η διάθεση 🙂
Με τα παρακάτω υλικά φτιάχνετε περίπου 200 κομμάτια .

Υλικά : 

240 γραμ. βούτυρο

600 γραμ. ζάχαρη λευκή

1/2 φλυτζάνι τριμμένα αμύγδαλα

1/2 κιλό αλεύρι φαρίν απ

***( και αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το επιπλέον που θα χρειαστείτε )

7 αβγά

1 φλυτζάνι γάλα

25 γραμ. αμωνία

1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα

5 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)

4 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ

6 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλλα

1 κουτ. γλυκού τριμμένο κάρδαμο

1 1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

2 βανίλιες

Οδηγίες :

Κτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να μισολιώσει η ζάχαρη, και να γίνει ένα άσπρο και αφράτο μίγμα.

Συνεχίζοντας να κτυπάτε, προσθέτετε ένα ένα τα υλικά με την σειρά που δίνονται στη λίστα.

***Αν χρειαστεί προσθέστε κι άλλο αλεύρι, ρίχνετε τόσο όσο χρειάζεται ώστε να παραμείνει η ζύμη μαλακιά αλλά και να ξεκολάει από τα τοιχώματα του μπολ.

Πλάθετε πολύ μικρά κουλουράκια ( όπως στη φωτό ) και τα ρολάρετε στήν ζάχαρη.

Τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολα αφήνοντας χώρο μεταξύ τους ( φουσκώνουν πολύ )

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 C μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 12 – 14 λεπτά
Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν.

Tips :

  • ´Οταν ρίχνω τα υλικά στο μπολ με βοηθάει να βάζω εναλλάξ τα αβγά με το αλεύρι.

Καλή επιτυχία και καλό μας Πάσχα !!!

Thanasis



Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s