Κολοκυθοκεφτέδες για vegetarian & not only 

Απλή και εύκολη συνταγή για νόστιμους και υγιεινούς κολοκυθοκεφτέδες φούρνου για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο .

Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου

Ποσότητα: 14 – 16 κεφτέδες

Υλικά:

1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο

1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

1 – 2 κουτ. σούπας αλεύρι

1 αυγό ή 2

300 γραμ. τυριά (φέτα, κεφαλοτύρι, ρεγκάτο)

3 κουτ. σούπας. λάδι

Λίγο ρίγανη ή ζαατάρ

3 κουτ. σούπας μαϊντανό

3 κουτ. σούπας άνιθο

2 κουτ. σούπας δυόσμο

Λίγο αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Τρίβετε τα κολοκύθια από την χοντρή πλευρά του τρίφτη
Βάζετε λίγο αλάτι και τα αφήνετε περίπου μισή ώρα να βγάλουν τα νερά τους, τέλος τα στύβετε πολύ καλά.

Το αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά και αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο ακόμη φρυγανιά και αλεύρι , τα ζυμώνετε και τα πλάθετε ώστε να πάρουν ωραίο στρογγυλό σχήμα .

Ψήνετε σε ταψί με λαδόκολλα στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για 35 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


Tips:

  • Μια πρωτότυπη ιδέα για μπουφέ ! Μπορείτε να βάλετε μια ποσότητα από το μείγμα κολοκυθιού, μέχρι τη μέση σε θήκες για μάφιν (αφού τις έχετε λαδώσει πρώτα), κτυπάτε δύο αυγά με λίγο κρέμα γάλακτος προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι και το βάζετε πάνω από το μείγμα κολοκυθιού, ψήνετε κανονικά στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Thanasis

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s