Cordon bleu with french fries for one

Κυριακή μεσημέρι, και με διάθεση να φτιάξω ένα απο τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά, απλά και γρήγορα !

Υλικά για μια μερίδα :
Χρόνος 35-40´

Μια λεπτή , αρκετά πλατιά φέτα από χοιρινό φιλέτο , ζητήστε για σνίτσελ αλλά όχι περασμένη στο μηχάνημα

Μια  φέτα ζαμπόν της αρεσκείας σας

Μια φέτα τυρί που σας αρέσει , εγώ έβαλα cheddar

Αλάτι και πιπέρι

Λάδι

Οδηγίες :

Απλώνουμε σε ένα πιάτο το φιλέτο και βάζουμε επάνω τη φέτα του τυριού και το ζαμπόν .
Το διπλώνουμε και με μια μακρυά οδοντογλυφίδα το πιάνουμε για να μην ανοίξει όσο θα ψήνεται .

Το αλατοπιπερώνουμε , το λαδώνουμε και από τις δύο πλευρές και το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τις  πατάτες , αφού τις έχουμε καθαρίσει και κόψει σε λεπτό μέγεθος  ( ή έτοιμες προτηγανισμένες  λεπτές , κατευθείαν από την κατάψυξη ) ρίχνοντας και σε αυτές λίγο αλάτι.
Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 25-30 λεπτά στους 200-220 βαθμούς , κατα τη διάρκεια γυρίζουμε το φιλέτο μια φορά, μόλις δούμε οτι έχει πάρει “χρώμα” και ανακατεύουμε τις πατάτες .
Όταν δούμε ότι ψήθηκε και η άλλη πλευρά και είναι έτοιμες οι πατάτες , βγάζουμε την οδοντογλυφίδα , το σερβίρουμε στο πιάτο μας , μαζί με μια παγωμένη Coke Zero ( μια και μεγάλος fun ) ….. και καλή μας όρεξη !

Tips :

  • Μπορούμε αν θέλουμε να το πανάρουμε με τριμμένη φρυγανιά , αφού το έχουμε λαδώσει και να προσθέσουμε και σκόνη πάπρικας.

Spyros 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s