Απολαυστικά σπιτικά pancakes για breakfast ή brunch 

Οι σπιτικές αμερικάνικες τηγανίτες ή pancakes είναι ιδανικές για το πρωινό. Ταιριάζουν απόλυτα με το σιρόπι σφενδάμου ( maple syrup ) αλλά και με κάθε άλλο είδους σιρόπι, ξηρούς καρπούς, μερέντα, μαρμελάδα , μέλι και κανέλα.
Ειναι  πολύ εύκολες να τις κάνετε, με αυτή τη συνταγή που μου την έδωσε η Gerda Elizabeth οταν ζούσα στην Νορβηγία πρίν 30 χρόνια .

Τηγανίτες (pancakes)

Χρόνος 25 λεπτά
Για 6 τηγανίτες ( 2 άτομα )

Υλικά :

1 κούπα αλεύρι
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρεζα αλάτι

2 κουταλιές ζάχαρη

1 μεγάλο χτυπημένο αυγό

2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

1 κούπα γάλα

Βούτυρο για το τηγάνι ( όσο σας πάρει )

Εκτέλεση :

Ανακατεύετε σε ενα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ , το αλάτι και την ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ βάζετε το γάλα και το χτυπημένο αυγό, το ρίχνετε στο μίγμα αλευριού μαζί με το λυωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι. Μην το παραχτυπήσετε, αφήστε το με μικρούς σβόλους αλεύρι.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι ( καλύτερα με πινέλο ) και ρίχνετε περίπου 1/4 της κούπας από το μίγμα. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια της τηγανίτας (2 – 3 λεπτά). Γυρίζετε την τηγανίτα και από την άλλη και ψήνετε ακόμη 1 – 2 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως με μέλι και κανέλα ή σιρόπι ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει.

Πιο εύκολο και νόστιμο δεν γίνεται !

Tips :

  • Αν θέλετε αντί για σιρόπι βάλτε επάνω στη τηγανίτα μια λεπτή φέτα γαλοπούλας ή ζαμπόν και μια φέτα κίτρινου τυριού , για μια πιο “αλμυρή ” απόλαυση .

Thanasis


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s