Καλοκαιρινή , απλή συνταγή της μαμάς , αυγά μάτια με ντομάτα και τηγανητές πατάτες 

Σήμερα ήθελα κάτι γρήγορο , απλό αλλά και νόστιμο για το μεσημέρι και αμέσως σκέφθηκα ένα απο τα αγαπημένα μου φαγητά που μου έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν μικρός και που ποτέ δεν το βαριόμουν !

Αυγά μάτια με ντομάτα και πατάτες τηγανητές Για ενα άτομο ή για δύο διπλασιάζοντας τα υλικά .

Υλικά :

2 αυγά

Ελαιόλαδο

1 ντομάτα μέτρια σε μέγεθος

2 μεγάλες πατάτες

Αλάτι

Πιπέρι

Ζάχαρη ή γλυκαντικό

Οδηγίες :

Κόβουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε σε φρέσκο λάδι για τηγάνισμα

Παράλληλα σε ενα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι αρκετό και τρίβουμε μέσα τη ντομάτα ( χωρίς τη φλούδα )
Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και λίγο ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει γύρω στα 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τα αυγά προσεκτικά για να μην μας διαλυθούν και να μείνουν “μάτια ” .

Δυναμώνουμε λιγο τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου ρίχνοντας με ενα κουτάλι το λάδι απο το μείγμα πάνω στα αυγά για να ψηθούν και απο πάνω .

Βγάζουμε τις πατάτες και τα αυγά και είμαστε έτοιμοι για να τα απολαύσουμε !

Tips :

  • Προσθέτουμε λιγο τριμμένη παρμεζάνα στις πατάτες
  • Αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε τις πατάτες βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί , τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες χωρίς να βάλουνε τίποτα άλλο εκτός απο αλάτι και τις ψήνουμε στο γκρίλ μέχρι να ροδίσουν

Spyros

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s