Tortiglioni με γαλοπούλα για singles 

Κυριακή μεσημέρι και μετά απο ξενύχτι τί καλύτερο απο μια εύκολη , γρήγορη αλλά ελαφριά και νόστιμη πρόταση για lunch !

Υλικά (για ένα άτομο):

1/3 πακέτου Tortiglioni

1 μεγάλη φέτα ( πάχους 1 εκ περίπου ) γαλοπούλα βραστή κομμένη σε κυβάκια

Ζωμός κοτόπουλου

Παρμεζάνα τριμμένη

1 Λεμόνι

Πιπέρι φρέσκο

Οδηγίες :

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου 1 λίτρο νερό προσθέτουμε 1 κουτάκι ζωμό κοτόπουλου σε υγρή μορφή ( θα το βρείτε στα super markets ) και αφού αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά .
Τα αφήνουνε να βράσουν για περίπου 12 λεπτά ( ανάλογα τη μάρκα ), ανακατεύοντας με μια κουτάλα κατά διαστήματα .

Βγάζουμε τη κατσαρόλα απο το μάτι και προσεκτικά αδειάζουμε το νερό εμποδίζοντας με τη κουτάλα τα ζυμαρικά να φύγουν , αφήνουμε αρκετό απο το ζουμί να μείνει μέσα.

Τέλος τα σερβίρουμε μαζί με το ζουμί τους σε ένα πιάτο προσθέτοντας τα κυβάκια της γαλοπούλας που έχουμε ήδη κόψει , την τριμμένη παρμεζάνα , φρέσκο πιπέρι , λίγες σταγόνες λεμονιού και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε !

Tips :

  • Αντί για γαλοπούλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπέικον ( στρογγυλό )
  • Επειδή μπορεί να έχουμε και παρέα , για 2 άτομα βάζουμε λίγο παραπάνω νερό 2/3 πακέτου ζυμαρικά και δυο φέτες γαλοπούλα ή μπέικον  , πάντα σε κύβους

Spyros

img_8730-2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s