Παγκάσιους Πλακί στο Φούρνο με πατάτες

Δοκιμάστε αυτή την απλή ελληνική και με λίγες θερμίδες , συνταγή . Μια καλοκαιρινή πρόταση που θα ενθουσιάσει ακόμη και αυτούς που δεν ειναι fun του ψαριού .

Χρόνος μαγειρέματος συνολικά: περίπου 2 ώρες

Σερβίρει 4 άτομα

Υλικά:

1 κιλό παγκάσιους ( 4 φιλέτα ) κατεψυγμένο *
4 – 5 κρεμμύδια μεγάλα ξερά

2 – 3 σκελίδες σκόρδο

2 ψιλοκομμένες τομάτες ή κονσέρβα ( 500 γραμ.)

Μαϊντανό ( μισό ματσάκι, μόνο τα φύλλα)

1/2 κούπα κρασί

1/4 κούπας ξύδι

Ελάχιστη ρίγανη

Αλάτι Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Πατάτες (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Ξεπαγώνετε το ψάρι απο το βράδυ στη συντήρηση του ψυγείου ( σε ενα μεγάλο μπολ, γιατί θα βγάλει πολλά νερά ).

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες ή καρέ.

Καθαρίζετε το σκόρδο και το ψιλοκόβετε.

Πλένετε και καθαρίζετε το μαϊντανό.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι και αφού κάψει τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο το σβήνετε με το κρασί και το ξύδι, προσθέτετε τη τομάτα, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι αφήνετε να πάρουν μια βράση και το βγάζετε απο το μάτι της κουζίνας , αφήστε να κρυώσει λίγο.

Πλένετε τα φιλέτα του ψαριού και τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

Σε ένα ταψί ρίχνετε λίγο σάλτσα από την κατσαρόλα και την απλώνετε με ένα κουτάλι να πάει παντού.

Τοποθετήτε απο επάνω τα κομμάτια του ψαριού και βάζετε την υπόλοιπη σάλτσα απο επάνω, τοποθετήτε τις πατάτες ενδιάμεσα, προσθέτετε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, λίγο νερό, και ψήνετε στους 200 – 220 βαθμούς για περίπου δύο ώρες μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να στεγνώσει το μίγμα των κρεμμυδιών απο τα υγρά.

Tips:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτα σε φέτες και από άλλο λευκό ψάρι της αρεσκείας σας (π.χ. Γλώσσα , σφυρίδα, μπακαλιάρο, γαλέο ).
  • Οι πατάτες ανάμεσα στο ψάρι, γίνονται υπέροχες.
  • Απολαύστε το μαζί με ενα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.

Thanasis

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s